اجرای چک در دفاتر اسناد رسمی

ساخت وبلاگ

مدارک لازم جهت پذیرش تقاضای صدور اجرائیه چک

  1. مدارک احراز هویت و سمت متقاضی (شناسنامه، کارت ملّی هوشمند پشت و رو (یا کارت ملّی قدیم به همراه رسید درخواست کارت ملّی هوشند، وکالت اعم از مدنی یا دادگستری (در صورت وجود) و …) ← متقاضی (دارنده چک) همان شخصی است که گواهینامه عدم پرداخت به نام وی صادر شده است.
  2. اصل و فتوکپی مصدق چک
  3. اصل و فتوکپی مصدق گواهینامه عدم پرداخت صادره از بانک مُحال علیه
  4. تقاضانامه تکمیل شده اجرائیه (دریافت فرم تقاضای صدور اجرائیه چک) (دریافت فرم رسید تقاضانامه صدوراجراییه از سامانه ثبت الکترونیک اسناد، منو راهنما ← فرم ها ← فرم های مربوط به تقاضانامه صدور اجراییه)
  5. فرم معرفی اموال برای بازداشت، توقیف و انسداد (در صورت وجود) (دریافت فرم)
  6. استعلام وضعیت ثبت نام شخص در ثنا (از طریق سامانه https://adliran.ir/Home/CheckPersonRegister)

برای مطالعه بیشتر کلیک کنید (قانون اصلاح قانون صدور چک)

نکات مهم:

  • درخواست اجرای چک از دفاتر اسناد رسمی واقع در محل اقامت متقاضی (متعهدله) یا محل وقوع بانک محال علیه صورت می گیرد و در مورد چکهای صادره از شعب بانکهای ایرانی در خارج از کشور از دفاتر اسناد رسمی واقع در شهر تهران به عمل می آید.
  • تقاضای صدور اجرائیه صرفاً علیه صادرکننده چک و در صورت فوت، علیه وراث وی قابل پذیرش است و در مورد چکهای صادره از اشخاص حقوقی، متقاضی می تواند هم علیه صادرکننده و هم صاحب حساب متضامناً درخواست اجرا نماید.
  • در صورت تعدد صاحبان حساب، درخواست اجرای چک فقط نسبت به شخص یا اشخاصی که برابر گواهینامه عدم پرداخت، چک را امضاء نموده اند، قابل پذیرش می باشد.
  • دارنده چک که حق تقاضای پذیرش درخواست صدور اجرائیه را دارد اعم از کسی که چک در وجه او صادر شده باشد یا به نام او ظهرنویسی شده یا حامل چک در مورد چکهای در وجه حامل ←دارنده چک (متقاضی) همان شخصی است که گواهینامه عدم پرداخت به نام وی صادر شده است.

برای مطالعه بیشتر کلیک کنید (آئین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجراء و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرائی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور)

چکهای مورد تقاضا باید:

  1. صادره از شعب بانک های ایرانی یا شعب آن در خارج از کشور باشند (چکهای صادره از مؤسسات اعتباری مالی مجاز غیربانکی قابل پذیرش نیست)
  2. وعده دار نباشد.
  3. از حیث مبلغ و تاریخ و سایر مندرجات آن مخدوش نباشد.
  4. امضاء ذیل چک با نمونه امضاء موجود در بانک مطابقت نماید. ← در گواهینامه عدم پرداخت عبارت «مطابقت امضاء صادر کننده چک با نمونه امضاء موجود در بانک در حدود عرف بانکداری مطابقت دارد» تصریح شده باشد.
  5. چکهای صادره از اشخاص حقوقی دارای امضاء و مهر شخص حقوقی باشند.
  6. درج عباراتی از قبیل بابت تضمین انجام کار یا امانت و … در متن چک، مانع از پذیرش نمی باشد.

گواهینامه عدم پرداخت چک باید حاوی شرایط زیر باشد:

  1. علت برگشت چک در گواهینامه عدم پرداخت قید شده باشد. ← فقط به علت «کسر موجودی» قابل پذیرش است. به علت «عدم مطابقت امضاء» قابل پذیرش نیست.
  2. گواهینامه عدم پرداخت دارای کد رهگیری (۹ رقمی) و مهر و امضای مسئول صندوق یا معاون بانک محال علیه باشد.
  3. مطابقت امضای چک با نمونه امضای موجود در سوابق بانکی گواهی شده باشد.  ← در گواهینامه عدم پرداخت عبارت ««مطابقت امضاء صادر کننده چک با نمونه امضاء موجود در بانک در حدود عرف بانکداری مطابقت دارد» تصریح شده باشد.
  4. گواهینامه معارض نباشد.

وبلاگ حقوقی...
ما را در سایت وبلاگ حقوقی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sahraee95o بازدید : 261 تاريخ : پنجشنبه 29 آبان 1399 ساعت: 19:16